maanantai 4. elokuuta 2014Tunnelmia Mökkiläisiä tapaamassa viikon varrelta

Mökkiläisiä tapaamassa viikon aikana vierailukohteet, tunnelmat ja keskustelut ovat vahvasti olleet menneessä. Vierailupaikkoina ovat olleet kylätaloina tai muina yksityistiloina toimineet entiset koulut, vanhojen kauppojen edustat, hautausmaan parkkipaikka. Posio on ollut varsin vireä paikkakunta, kyläkoulut ovat olleet toiminnassa kaikkialla ja kauppoja on ollut joka kylällä. Nyt toiveissa on, että Mustavaaran kaivos käynnistettäisiin uudelleen ja siitä saataisiin sekä suoria että välillisiä työpaikkoja alueelle.

Aktiivisuutta ja vireyttä on edustanut Livonranta, jossa aurinkoisella säällä oli paljon ihmisiä, lapsiperheitä. Lisäksi rannalla oli paikallisten vapaaehtoisvoimin pyörittämä kahvila/suoramyymälä, jossa saavat viedä myös tuotteitaan myyntiin. Monet mökkiläiset tulevat joka kesä vapaaehtoisina myymään paikallisten tueksi. Paikka toimii myös sosiaalisen kanssakäymisen keskuksena.  

Toinen aktiivinen ja vireänoloinen mökkiläiskeskus oli Suolijärven (Jumiskon) Porosaari, jossa heti aamusta pysähtyi useita mökkiläisiä asiointimatkansa alussa kohdallemme. Liikkeellä oli esimerkiksi kolmen sukupolven kesäloma-ryhmä. Samoin Mourujärven ja Tolvan pysähdyksille tuli aktiivista väkeä, meitä ihan odotettiin mökkiläistapaamispaikoilla. 

Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä Posion suuntaan. Kirjoitamme Riitta Hakulisen kanssa matkakertomuksen viikosta tulevaan julkaisuun.

Leila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti