keskiviikko 13. elokuuta 2014

Eväitä reppuun - keskustelufoorumiElämäntaikaa ja elämäntaitoa – keskustelufoorumin jatko-osa 12.8.2014.

Toukokuussa oli mahdollisuus kokea luonnonläheisyyttä, hyvää yhdessäoloa ja itsetuntemuksesi vahvistumista keskustelufoorumissa 14.–15.6. Ounasvaaralla. Pohtivalle matkalle johdattivat kahden päivän ajan valmentajat yrittäjä Jari Rossi ja YTM Riitta Heikkinen Moilanen. Foorumin aikana oli tarkoitus kehittää tietoisuutta siitä, miten ihminen voi tunnistaa menneisyyttään ja ankkuroida elämänsä myönteisellä tavalla tulevaisuuden haasteisiin. Tämän tilaisuuden jälkeen ryhmästä tuli toivetta lisätapaamiseen.

Elokuussa foorumissa tarkoituksena oli saada lisää eväitä reppuun kokeilemalla joogan mahdollisuuksia elämän ja mielen hallinnassa. Joogaohjaaja Hannele Maikkula kertoi ja ohjasi ryhmää joogan merkityksestä mielen hallinnassa ja olemisesta tässä hetkessä. Joogan merkitys ja keinot näkyivät rentoutuksen ja mielikuvaharjoituksen kautta. Riitta-Liisa Heikkinen-Moilanen johdatteli ryhmää pohtimaan elämän taikaa sekä ehjän ja säröisen ihmisen elämää.

Tilaisuudet ovat osa Eväitä reppuun -keskustelufoorumien sarjaa, jonka järjestävät Rovaniemen kansalaisopisto ja YHTEYS-hanke. Foorumien tavoitteena on tuoda esille näkemyksiä välittämisestä ja keskustelua elämän kokemuksista. Keskustelemme aiheesta rennossa ilmapiirissä, toistemme mielipiteitä kunnioittaen. Teemaan on tarkoitus löytää erilaisia näkökulmia mahdollisimman monipuolisen tiedon tuottamiseksi ja myös yleiseksi tiedoksi levitettäväksi.

Yhteys-foorumien tavoitteena on edistää kansalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja vuorovaikutusta. Tapaamisissa käsitellä arjen teemoja ja etsitään yhdessä avaimia elämän eri vaiheisiin. Kussakin tilaisuudessa aiheeseen johdattelee myös vierailija. Seuraava foorumi järjestetään syyskuussa.

Tilaisuus järjestettiin Ounasvaaran hiihtoseuran majalla ja lähiympäristössä. Tilaisuudet olivat maksuttomia, mutta osallistuminen edellytti ilmoittautumista hankekoordinaattorille. Elokuun foorumiin kutsuttiin toukokuun osallistujat.


     
Joogaohjaaja Hannele Maikkula

Lisätietoja:
YHTEYS-hankkeen projektikoordinaattori Leila Rautio
leila.rautio@ulapland.fi
p.040 48 44 451
http://www.yhdessatekemisenyhteisot.blogspot.fi
www.facebook.com/yhdessatekemisenyhteisot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti