keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tarinoita uitosta ja Kitisestä - Sodankylässä 21.9.

Sompion kirjasto ja YHTEYS – Yhdessä tekemisen yhteisöt -hanke kutsuvat sodankyläläisiä lauantaina 21.9. klo 12–14.30 Askaan Portin pirtille kohtaamaan kertomusten ja yhteisen toiminnan parissa. Järjestämme syksyn ensimmäisen tarinatuvan, jonka aiheena on tällä kertaa ”tarinat uitosta ja Kitisestä”.  

Jokainen Sodankylässä järjestettävä tarinatupa on yksilöllinen ja kaikille avoin. Osallistua kannattaa, jos vaikka vain haluat tietää enemmän oman kotikyläsi – nykyisen, uuden tai entisen – vaiheista. 


Kesän alussa järjestettyjen tarinatupien innoittamana on nyt tarkoitus suunnitella kerronnallista YHTEYS-toimintaa Sodankylässä.  Miten kaikkia kokemuksia ja kertomuksia siitä, millaista elämä on Sodankylässä ennen ollut, saataisiin esille ja kaikkien kiinnostuneiden kuultavaksi? Löytyisikö yhdessä tekemällä intoa koostaa jo olemassa olevista aineistoista ja tietolähteistä jotain esille ja millaisessa muodossa?


Tupaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Tavoitteena on innostaa kertomaan uusin tavoin sekä tuottamaan henkilökohtaista ja yhteistä tarinaa paikkakunnan historiasta.

Askan tarinatupa on järjestetään Sompion kirjaston ja Yhteys-hankkeen yhteistyönä. Tarinoiden maailmaan näyttävät tietä Jenny Viitanen ja Anu Uimaniemi. Samana päivänä Lapin Tarinamestarit ry:n jäseniä kokoontuu pirtille vapaamuotoisten työpajojen hengessä ja tarinatupalaiset ovat tervetulleita osallistumaan.

Seuraavat tarinatuvat järjestetään Sodankylässä kirjastolla 19.10. teemalla ”Tarinoita koulusta, Kitisenrannasta ja ihmisistä” ja 23.11. teemalla ”Tarinoita 1960- ja 70-luvulta”.

Lisätietoja:  projektikoordinaattori Jenny Viitanen
                  jenny.viitanen@ulapland.fi
                  p.0404844451

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti