torstai 2. lokakuuta 2014

Turvallisuus maailmassa ja arjessaPuolustusministeri Carl Haglund vieraili Korundissa, Rovaniemellä. Puolustusministeri puhui kaikille avoimessa TURVALLISUUS - foorumissa. Maanantaina 29.9.2014 toteutunut foorumi keräsi noin 120 osallistujaa. Perusteellisessa alustuksessaan ministeri käsitteli tämän päivän puolustuspolitiikkaa sekä tulevaisuuden mahdollisuuksia ja haasteita eri näkökulmista: Pohjoismainen yhteistyö, sodat, epidemiat, Nato-keskustelu, kybersodat ja varautuminen. Vapaaehtoisen maanpuolustuksen saralta Haglund kertoi mm. mitä yhteistyötä on tehty viime aikoina Pohjoismaissa. Foorumin osallistujat esittivät alustuksen jälkeen ministerille kysymyksiä ja saivat vastaukset.
Foorumi jatkui turvallisuuteen liittyvien teemojen yhteisellä pohdinnalla. Tavoitteena oli jakaa ja koota kansalaisten ajatuksia turvallisuudesta. Teemoina olivat mm. yhteiskunnallinen turvallisuus, turvallisuus perheissä, turvallisuus pohjoisessa ja harvaanasutuilla alueilla, ympäristöturvallisuus sekä teema ”Turvaako koulutus tulevaisuuden”.Yhteenvedot tulevat YHTEYS-hankkeen blogiin ja toimitetaan tiedoksi myös puolustusministeriöön.
 
Foorumin järjestivät yhteistyössä puolustusministeriön kanssa Lapin yliopiston YHTEYS – yhdessä tekemisen yhteisöt – hanke ja Rovaniemen kansalaisopisto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti