maanantai 27. toukokuuta 2013

Digitarinapajan kokemuksia

Nuoria kutsuttiin Rovaniemen kaupunginkirjaston ja YHTEYS-hankkeen järjestämään digitarinapajaan 17.5. Kirjaston sulkeuduttua perjantaina kuudelta saivat nuoret valita kirjastosta sopivan paikan työskennellä. 


Osallistujat pääsivät tarinamestari Liisa-Maria Tiihosen johdolla tuulettelemaan ajatuksiaan kirjoittaen, suullisesti esittäen ja digitaaliseen muotoon tallentaen. Illan aikana pohdittiin kansalaisvaikuttamisen mahdollisuuksia ja työstettiin pienissä ryhmissä teemoja, jotka sivusivat niin vanhenemista, ystävyyttä kuin adoptiolakia. Kerronnassa käytetyt apuvälineet olivat kaikilla helposti saavutettavissa; kamera ja sanelin löytyvät useista puhelimista ja tietokoneilla on ilmaisia ohjelmia videoiden toteuttamiseen.  Kirjaston tuolin matka kertoi ikääntymisestä ja ystävyydestä
Digitarinapajan tarkoituksena oli tuottaa yksilön omista lähtökohdista kokemuksia siitä, kuinka jokaisen arkiset ajatukset, ilot ja surut ovat kertomisen arvoisia. Illan aikana tuotettiin kolme digitarinaa. Positiivisen kokemuksen innoittamana on pajoja tarkoitus järjestää uudelleen tulevaisuudessa.Kenties rovaniemeläiset nuoret innostuvat suunnittelemaan tulevaisuutensa suuntaa tarinan muotoon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti